Om föreningen

Brf Kamomillen är en privat föreningen som bildades 2005. Husen upprättades av JM och för närvarande sköts den administrativa och tekniska förvaltningen av HSB.

Föreningen har 47 st bostadsrätter i sin förvaltning. Fördelningen är 18 st tvåor och 29 st treor. Adressen som omfattas är Kamomillvägen 38 till 48.

Föreningen har även ett antal odlingslotter för den som har intresse för det. Man kontaktar styrelsen om man är intresserad över hur man får tillgång till dem.

Föreningen ligger i Hildedal som är ett område mitt emellan Hjalmar brantingsplatsen och Tuve. Härliga strövområden runt Slättadamm ligger bara 10 min promenad ifrån området. Vill man också ta sig in till stan så görs detta enkelt med kollektivtrafik på bara 10 min.

Fiber

Brf. Kamomillen har fiberanslutning via ITUX öppna nät. Där det finns möjlighet att teckna Bredband, Tv och telefonitjänster via Itux Göteborg´s leverantörer. OBS! GRUPPANSLUTNING FRÅN juni 2024.

TV och bredband

Brf. Kamomillen är ett ComHem-hus. Till varje lägenhet ingår ett grundutbud av kanaler. För aktuell information, sök på Tele2. Förutom grundutbudet av tv kanaler finns möjlighet att teckna andra tjänster via Tele2

Tvättstuga

Varje lägenhet har en egen tvättstuga i sitt badrum. Torktumlare och tvättmaskin finns i varje bostad och ingen gemensam tvättstuga erbjuds ytterligare i föreningen.

Kommunikationer

Vid hållplats Björnssonsgatan går stombuss nr 17 in till stan dygnet runt.

Miljö/sopor

Föreningen har två väl fungerande återvinnings rum. I återvinningsrummen kan du lämna tidningar, kartongförpackningar, papp/wellpapp, hårdplastförpackningar, metallförpackningar, ofärgat samt färgat glas, hushållsavfall och matavfall. Då båda rummen används tillsammans så det förekommer vissa olikheter i utförandet på dem. Övrigt avfall som inte finns för sortering i föreningens rum lämnas till de kommunala återvinningscentralerna.

Redskap

Behöver du låna föreningens handgräsklippare som finns i redskapsboden så kan du kontakta någon i styrelsen eller till dem som odlar på föreningens odlingslotter.
Snöskyffel finns i cykelrum.

Cykelrum

Det finns två cykelrum för förvaring av cyklar i föreningen.

Förråd

Varje lägenhet har eget förråd inne i lägenheten. Ytterligare förvaring finns inte i föreningens regi.

Grillplats

Föreningen har en egen grillplats med en utomhusgrill som alla medlemmar får använda. Den är belägen ner vid den allmänna gräsmattan vid Kamomillvägen 48. Här kan god grillad mat serveras till nära och kära under våren och sommaren.